Σελίδες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ-Τέχνη Αλυπίας

 

Ερυθρός, Τοπικός Οίνος Δράμας

Τα σταφύλια του Cabernet Sauvignon του Merlot και του Syrah που συμμετέχουν στην ποικιλιακή σύνθεση του κρασιού οινοποιούνται ξεχωριστά και το χαρμάνι ωριμάζει τουλάχιστον έναν χρόνο σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης.


Παράγεται με την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Μετά από την αλκοολική και τη μηλογαλακτική ζύμωση, το κρασί παλαιώνει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Το κρασί έχει σκούρο πορφυρό χρώμα. Στο πολύπλοκο και όμορφα εξελιγμένο μπουκέτο κυριαρχούν τα κεράσια και τα δαμάσκηνα, μετά εμφανίζεται η βανίλια, το πιπέρι. Στο στόμα είναι πλούσιο, μεστό και σαρκώδες, με τανίνες μαλακωμένες και καλή δομή. Ένα κρασί με γοητευτικό χαρακτήρα που προτείνεται για μακρόχρονη παλαίωση.

Απολαύστε το στους 16-18°C.

Συνοδεύεται από εδέσματα υψηλής γευστικής έντασης όπως κυνήγι, κόκκινα κρέατα και πουλερικά με έντονες σάλτσες.

Επιδέχεται παλαίωση.

1 σχόλιο:

  1. τα καλυτερα ροζε κρασια ΕλλάδαΚαλωσόρισες στο Wyhnez κρασια κατάστημα, Αγορά τα καλυτερα ροζε κρασια Ελλάδα. Προσφέρουμε μια επιμελημένη επιλογή κρασιών, Κώστα Λαζαρίδη Ροζε, Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά Κτήμα Παυλίδη Emphasis Ασσυρτικό σε Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή