Ελληνική ποικιλία: Βέρτζαμι 100%
Περιοχή: Αχαϊα
Παραγωγός: Αντωνόπουλος Αμπελώνες
Ετικέτα: Γεροντόκλημα Ρεματιάς
Τύπος: Ερυθρός ξηρός
Εσοδεία: 2003 (Επιδέχεται μακρά παλαίωση)
Αλκοολικοί βαθμοί: 13.5 %
Χρώμα: Σκούρο κόκκινο χρώμα σχεδόν μαύρο.
Άρωματα: Νότες ευκαλύπτου και κέδρου, οι οποίες τονίζονται από μαύρα φρούτα.
Γεύση: Υψηλή οξύτητα, ζωηρές ταννίνες και σώμα με καλό όγκο.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16 - 18 °C
Συνοδεύει: Κρέατα στο BBQ, αλλά και μαγειρευτά με περίπλοκες σάλτσες, ώριμα τυριά κι αλλαντικά.
ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
«Οι Αμπελώνες Αντωνόπουλου είναι δημιούργημα του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, ενός ανθρώπου που πίστεψε στο εξαιρετικό ποιοτικό δυναμικό του εδάφους της Πελοποννήσου και ειδικότερα της ορεινής και ημιορεινής Αχαΐας, συν τείνοντας στην ανάδειξή τους σε ζώνες παραγωγής οίνων ανωτέρας ποιότητας.
“Η ποιότητα και το πνεύμα ενός κρασιού δεν επιβάλλεται αλλά υποβάλλεται” ήταν η κυρίαρχη ιδεολογία του Κωνσταντίνου, την οποία υποστήριξε μέχρι το τέλος της σύντομης ζωής του.
Το όραμά του αναλάβαν να συνεχίσουν ο Γιάννης Χαλικιάς μαζί με τον ξάδερφό του Νίκο Χαλικιά το 1994, με την πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν μυστικά στην παραγωγή ενός κρασιού, αλλά μόνο η αποδοχή της πρόκλησης και η θέληση να προχωράς συνέχεια μπροστά», λέει ο Γιάννης Χαλικιά
Σήμερα, οι Αμπελώνες Αντωνόπουλου εκμεταλλεύονται 750 στρέμματα αμπελώνων στην Πελοπόννησο.
Οι ποικιλίες των αμπελώνων
Βασικό κοινό χαρακτηριστικό όλων των αμπελώνων είναι η εξαιρετική ποιότητα του εδάφους. Στο νομό Αχαΐας, όπου καλλιεργούνται οι εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιού Ροδίτης, Λαγόρθι, Σανταμεριάνα, Ασπρούδες, Μαυροδάφνη, Βερτζαμί, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc, τα εδάφη είναι αμμοαργιλώδη και αμμοαργιλοπηλώδη.
Τα κρασιά των Αμπελώνων Αντωνόπουλου
Οι Αμπελώνες Αντωνόπουλου σήμερα παράγουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά κρασιά και όλα δείχνουν ότι έχουμε πολλά ακόμη να περιμένουμε από τον Γιάννη Χαλικιά
Μια μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από ετικέτες παράγεται από τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου.,όλες είναι εξαιρετικά δείγματα της ποικιλίας και της κατηγορίας τους,απο τα λευκά , θα ξεχωρίσω το πληθωρικό, βαρελάτο, σχεδόν καλιφορνέζικης λογικής Chardonnay, το πιο αυστηρό και ιδιαίτερα τυπικό Γεροντόκλημα Ρεματιάς Sauvignon Blanc με την τραγανή οξύτητα και το υπέροχο Gris de Noir που, κατά την άποψή μου, δείχνει πού μπορεί να φτάσει το Μοσχοφίλερο.
Από τα κόκκινα, ξεχωρίζει το εμβληματικό Cabernet Νέα Δρυς, που είναι σταθερά ένα από τα κορυφαία Cabernet Sauvignon της Ελλάδας, και το εξαιρετικό και πολύ πυκνό Γεροντόκλημα Ρεματιάς Βερτζαμί που όσο περνούν τα χρόνια δικαιώνει τον Γιάννη Χαλικιά, καθώς από την αρχή το είχε στην καρδιά του.
Περιοχή: Αχαϊα
Παραγωγός: Αντωνόπουλος Αμπελώνες
Ετικέτα: Γεροντόκλημα Ρεματιάς
Τύπος: Ερυθρός ξηρός
Εσοδεία: 2003 (Επιδέχεται μακρά παλαίωση)
Αλκοολικοί βαθμοί: 13.5 %
Χρώμα: Σκούρο κόκκινο χρώμα σχεδόν μαύρο.
Άρωματα: Νότες ευκαλύπτου και κέδρου, οι οποίες τονίζονται από μαύρα φρούτα.
Γεύση: Υψηλή οξύτητα, ζωηρές ταννίνες και σώμα με καλό όγκο.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16 - 18 °C
Συνοδεύει: Κρέατα στο BBQ, αλλά και μαγειρευτά με περίπλοκες σάλτσες, ώριμα τυριά κι αλλαντικά.
ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
«Οι Αμπελώνες Αντωνόπουλου είναι δημιούργημα του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, ενός ανθρώπου που πίστεψε στο εξαιρετικό ποιοτικό δυναμικό του εδάφους της Πελοποννήσου και ειδικότερα της ορεινής και ημιορεινής Αχαΐας, συν τείνοντας στην ανάδειξή τους σε ζώνες παραγωγής οίνων ανωτέρας ποιότητας.
“Η ποιότητα και το πνεύμα ενός κρασιού δεν επιβάλλεται αλλά υποβάλλεται” ήταν η κυρίαρχη ιδεολογία του Κωνσταντίνου, την οποία υποστήριξε μέχρι το τέλος της σύντομης ζωής του.
Το όραμά του αναλάβαν να συνεχίσουν ο Γιάννης Χαλικιάς μαζί με τον ξάδερφό του Νίκο Χαλικιά το 1994, με την πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν μυστικά στην παραγωγή ενός κρασιού, αλλά μόνο η αποδοχή της πρόκλησης και η θέληση να προχωράς συνέχεια μπροστά», λέει ο Γιάννης Χαλικιά
Σήμερα, οι Αμπελώνες Αντωνόπουλου εκμεταλλεύονται 750 στρέμματα αμπελώνων στην Πελοπόννησο.
Οι ποικιλίες των αμπελώνων
Βασικό κοινό χαρακτηριστικό όλων των αμπελώνων είναι η εξαιρετική ποιότητα του εδάφους. Στο νομό Αχαΐας, όπου καλλιεργούνται οι εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιού Ροδίτης, Λαγόρθι, Σανταμεριάνα, Ασπρούδες, Μαυροδάφνη, Βερτζαμί, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc, τα εδάφη είναι αμμοαργιλώδη και αμμοαργιλοπηλώδη.
Τα κρασιά των Αμπελώνων Αντωνόπουλου
Οι Αμπελώνες Αντωνόπουλου σήμερα παράγουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά κρασιά και όλα δείχνουν ότι έχουμε πολλά ακόμη να περιμένουμε από τον Γιάννη Χαλικιά
Μια μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από ετικέτες παράγεται από τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου.,όλες είναι εξαιρετικά δείγματα της ποικιλίας και της κατηγορίας τους,απο τα λευκά , θα ξεχωρίσω το πληθωρικό, βαρελάτο, σχεδόν καλιφορνέζικης λογικής Chardonnay, το πιο αυστηρό και ιδιαίτερα τυπικό Γεροντόκλημα Ρεματιάς Sauvignon Blanc με την τραγανή οξύτητα και το υπέροχο Gris de Noir που, κατά την άποψή μου, δείχνει πού μπορεί να φτάσει το Μοσχοφίλερο.
Από τα κόκκινα, ξεχωρίζει το εμβληματικό Cabernet Νέα Δρυς, που είναι σταθερά ένα από τα κορυφαία Cabernet Sauvignon της Ελλάδας, και το εξαιρετικό και πολύ πυκνό Γεροντόκλημα Ρεματιάς Βερτζαμί που όσο περνούν τα χρόνια δικαιώνει τον Γιάννη Χαλικιά, καθώς από την αρχή το είχε στην καρδιά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου