Σελίδες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Θύρσος 2012



Ο Θύρσος είναι το νέο κρασί της Οινοποιίας Οινογένεσις από την Αδριανή της Δράμας και αποτελεί την πρώτη Οινολογική δημιουργία του νεαρού Οινολόγου Αλέξανδρου Τσάλκου.


Ο Θύρσος στην Ελληνική μυθολογία ήταν το τελετουργικό εξάρτημα του Διονύσου και της συνοδείας του, των Μαινάδων, Σατύρων και άλλων. Ήταν ένα μακρύ ευθύγραμμο ραβδί φυσικής προέλευσης, κλαρί από κάποιο φυτό, ίσως από μάραθο ή νάρθηκα με φουντωτό άνθος στην κορυφή του. Συχνά απεικονίζεται δεμένος με κορδέλα ή πλεγμένος με αμπελόφυλλα. Στην κορυφή είναι στεφανωμένος με κισσό, αμπελόφυλλα, ή με ένα κουκουνάρι ήμερου πεύκου. Πρώτη φορά συναντούμε την λέξη «θυρσός» στις Βάκχες του Ευριπίδη, ενώ μνημονεύεται συχνότερα στην Ελληνιστική εποχή.



 Thyrsus_2012

Περιοχή:Αδριανή, Δράμα Π.Γ.Ε. Μακεδονία
Ποικιλίες: Μαλαγουζιά 60% & Viognier 40%


Παραγωγική Διαδικασία: 
Το κρασί, με την εντελώς πρωτότυπη ποικιλιακή σύνθεση Μαλαγουζιάς και Viognier, έχει οινοποιηθεί με την κλασσική μέθοδο λευκής οινοποίησης και κατόπιν έχει περάσει από την διαδικασία του batonage σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 6 plus μήνες.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Ο Thyrsus 2012 της Οινογένεσις , έχει χρώμα λεμονί απαλό. Μύτη ιδιαίτερης έντασης με χαρακτηριστικά αρώματα που θυμίζουν μια πανδαισία από λευκά άνθη (γιασεμί, ακακία), μαζί με λευκόσαρκα φρούτα (ώριμο αχλάδι), πυρηνόκαρπα φρούτα (νεκταρίνι, ώριμο βερύκοκο, ροδάκινο γιαρμάς), τροπικά φρούτα (ώριμος ανανάς, μπανάνα, πεπόνι, λίτσις, passion fruit, παπάγια) που εξελίσσονται σε αρώματα ανθών πορτοκαλιάς τα οποία συμπληρώνονται με βοτανικές νύξεις από αρώματα λεμονάτης verbenas και θυμαριού, ενώ στο τελείωμα έχουμε πινελιές μελιού και κερήθρας.
Στο στόμα είναι ξηρό, με μέτρια οξύτητα αλλά σε πολύ καλή ισορροπία με το γεμάτο σώμα του κρασιού. Η επίγευση του είναι προς μέτριας διάρκειας.

Συνδυασμοί: Σερβίρεται στους 8οC.  Συνόδευσε κουνέλι στον φούρνο μαζί με καραμελωμένα αχλάδια σε σάλτσα μελιού και μουστάρδας. Επίσης συνοδεύει άριστα φρέσκα ψάρια στο φούρνο και άσπρα κρέατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου