Σελίδες

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

BOCA DOC di "Cantine del Castello Conti"

BOCA DOC di "Cantine del Castello Conti": όταν ένα κρασί συναντά την ψυχή, το πνεύμα και το πάθος τριών γυναικών, «το κόκκινο των γυναικών" (il rosso delle donne).

 

 

 

Μοιάζει με τίτλο βγαλμένο από ένα βιβλίο ....., αν τα συνδυάσουμε όλα  θα μπορούσε και να είναι έτσι, καθώς, θα χρειαζόταν πολλές σελίδες για να εξαντληθεί και να εκφραστεί το τι σημαίνει  το πάθος τους και η φιλοσοφία τους για τη δημιουργία «του δικού τους κρασιού» ,του δικού τους Boca.




Η οινική  ιστορία του Cantine del Castello Conti ξεκινάει .... κάπου το '60 όπου ο κ.Ermanno Conti, εκτός από τη σύζυγό του Mariuccia "παντρεύεται" την αγάπη και την αφοσίωσή του για τη Βoca .Ξεδιπλώνουν και αναπτύσσουν το κοινό τους πάθος για την αμπελοκαλλιέργεια και το κρασί τους, στη Ματζιορα της Νοβαρα,- ένα μέρος μοναδικής ομορφιάς, κάπου ανάμεσα στην επιβλητική ομορφιά των Ιταλικών Άλπεων και του Μόντε Ρόζα και την μυθική ομορφιά  της λίμνης Ορτα (lago d'Orta)


Σήμερα είναι οι τρεις κόρες Conti, η Έλενα,η Πάολα, και η Aννα,αυτές που διαχειρίζονται τον αμπελώνα, τη κάβα και τον πύργο που κληρονόμησαν, από τον πατέρα τους Ermanno ,οινοποιό με πάθος για την Boca και διαιωνίζουν την οικογενειακή παράδοση, συνεχίζοντας με το "μικρό" σε έκταση αμπελώνα να ενισχύουν με το κρασί τους,το πάθος και την αγάπη τους, αυτή την ιστορική οινοπαραγωγό περιοχή, του Πιεμοντε (Piemonte).. 

Μια "οικογενειακή υπόθεση" λοιπόν,που συνθέτει την οινοποιητική παράδοση της περιοχής με αρχές και αξίες της ίδιας της ζωής,-σεβασμός στο περιβάλλον,υπομονή, μεθοδικότητα, αγάπη, δημιουργικότητα - "ορισμοί που αντικατοπτρίζουν απόλυτα το έργο που επιτελείται στο Castello Conti, γράφοντας έτσι  " οι τρεις αδερφές" την δική τους ιστορία  που συνδέεται άμεσα  με την οινοποιητική παράδοση και τη κουλτούρα τους.  


Το ίδιο πάθος για το κρασί και η παράδοση

Η αίσθηση του ανήκειν σε μια οικογένεια και σε ένα μέρος μοναδικό είναι στοιχεία που ο μπαμπάς Ermanno, ήταν σε θέση να μεταφέρει στις κόρες του,οι οποίες τώρα μέσω μεθόδων εφαρμογής μη παρεμβατικής οινοποίησης , συνεχίζουν να παραδίδουν χρόνο συν το χρόνο με μεγάλη επιτυχία ,αφοσίωση και θετικότητα,τη λαμπρή ιστορία του κρασιού του Άνω Πιεμόντε και της Ιταλίας γενικότερα.


Η Έλενα είναι η "ψυχή" της παραγωγής στο αμπέλι και στο οινοποιείο ακολουθώντας τη διαδικασία και τη λογική του - ότι κάνουμε να το κάνουμε σε μια πιο "φυσική" μορφή και όσο το δυνατόν "τίμια" , να είναι ,"χωρίς κόλπα" !!!. 

Μόνο ένα εκτάριο αμπελιών με πολύ χαμηλές αποδόσεις, μηδέν φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων για μια ετήσια παραγωγή που είναι περίπου 3000 φιάλες.  

Αυτό το κρασί της Boca είναι ένα DOC των , "λόφων της Νοβάρας"  (colline Novaresi ), ένα ιστορικό ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης  ) , που η οικογένεια  Conti το παράγει  με αναλογίες ποικιλιών :75% των Span (Nebbiolo), 20% Vespolina και 5%  Uva Rara (Bonarda Novarese).  Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με αυτόχθονες ζύμες, σχεδόν ένα μήνα από τη διαβροχή τους και παλαίωση για 3 χρόνια τουλάχιστον σε δρύινα βαρέλια πριν την εμφιάλωσή τους στο μπουκάλι. 


Κρασί και όχι μόνο......


Για αυτές, υπάρχει το θέμα της κουλτούρας του κρασιού, όπου η Έλενα μαζί με την Πάολα και την Άννα έχουν την ικανότητα να δραστηριοποιούνται και να ενισχύουν την "αξία  του κρασιού" τους, μέσα από καλλιτεχνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.  




Τις έλκει η ιδέα προς την αναγέννηση μιας περιοχής με μεγάλη κλίση στο κρασί, το οποίο είχε σχεδόν εξαφανιστεί, και σήμερα με project ,με οργανώσεις όπως αυτή, "Terre di Vite", φαίνεται να βρίσκει νέα ζωή, νέους οπαδούς και νέους δημιουργικούς επιχειρηματικούς ορίζοντες .  

 


 

6 ετικέτες κρασιού ,με την ίδια πάντα φιλοσοφία     (Πιέστε και γνωρίστε τα)



Σημαίνει κάτι παραπάνω το,"il rosso delle donne" - Boca  D.O.C. 

Από το 1996 το Boca D.O.C. τους  ονομάζεται "il rosso delle donne" «κόκκινο των γυναικών", μόνο και μόνο για να σφραγίσει τη διαχείρισης της επιχείρησης  από τις τρεις γυναίκες.

 Έτσι ξεκίνησε η νέα πορεία του οινοποιείου Cantine del Castello Conti, σχεδόν ως μια πρόκληση, ξεκινώντας από τις κοινές παραδόσεις και να ξανοίγεται από την αμπελουργία και την οινοποίηση στην "άμπελο-ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ" και την "Οίνο-ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ" 

Boca D.O.C. "il rosso delle donne" (Nebbiolo 75%, 20% vespolina,  5% Bonarda Novarese)




Κρασί που επιδέχεται παλαίωση, όπου πρέπει οπωσδήποτε να μείνει στο στάδιο της ωρίμανσης για περισσότερο από 3 χρόνια τουλάχιστον σε δρύινα βαρέλια, -πάγια επιλογή της επιχείρησης,-  που επιβάλλεται για την ωρίμανσή του .

Ένα ταννικό κρασί, πλούσιο σε άλατα, ρουμπινί χρώμα, με λαμπερές γρανάτες , ζεστό και ξηρό στον ουρανίσκο, αυτό το κρασί είναι γεμάτο ευχάριστη οξύτητα, το οποίο αναδεικνύει την παρουσία τανινών που τείνουν προς το γλυκό, μια πρόσκληση για να πιεις, αφήνοντας σου το στόμα καθαρό.

Η ολική οξύτητα είναι τουλάχιστον 6 τοις χιλίοις (6 %0), και αυτό είναι "το πραγματικό μυστικό που κάνει το Boca D.O.C. "il rosso delle donne" ένα εξαιρετικό Ιταλικό κόκκινο κρασί, που συμπεριλαμβάνεται  στην κατηγορία εκείνων των οίνων κατάλληλα για μακρόχρονη παλαίωση.

"il rosso delle donne" δεν είναι άπλα ένα κρασί, είναι ένα έργο, μια ιστορία, μια οικογένεια .
 





CANTINE DEL CASTELLO CONTI - di Conti Elena, Anna e Paola
Indirizzo...: Via Borgomanero, 15 - 28014 Maggiora (NO)
Tel............:
+39 0322 87187
Fax...........: +39 0322 87853
URL...........: www.castelloconti.it
e-mail......: boca@castelloconti.it
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου