Σελίδες

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Syrah 2012, Domaine Costa Lazaridi

Για πρώτη φορά φέτος, το Syrah που βρισκόταν μέχρι τώρα μόνο του στην κατηγορία Domaine Costa Lazaridi, απέκτησε συνοδοιπόρους. Το ροζέ Merlot και το λευκό Semillon που μέχρι τώρα ανήκε στην κατηγορία Chateau Julia.




Κοινός παρονομαστής ή μάλλον κοινός τόπος, είναι η περιοχή Παλιός Αμπελώνας, ένα ενιαίο αμπελοτόπι στην Αδριανή Δράμας όπου ο Κώστας Λαζαρίδης πρωτο-φύτεψε αυτές τις τρεις ποικιλίες πριν από 35 χρόνια.


Η μεγάλη ηλικία των κλιμάτων και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής προσδίδουν στην κάθε μια από τις ποικιλίες που προέρχονται από κει, μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

Το Syrah της σοδειάς αυτής, ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια διαφόρων χρήσεων για 12 μήνες περίπου.

Έχει αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα μαύρου βατόμουρου, σταφίδας και ώριμων βύσσινων πλαισιωμένα με νότες μπαχαρικών και καφέ.

 Έχει μέτρια οξύτητα, γεμάτο σώμα και μια αίσθηση γλύκας και θέρμης που κατακλύζει την παλέτα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλκοόλη.

Οι τανίνες, αν και υψηλές έχουν βελούδινη υφή, ενώ η παρουσία του φρούτου στο στόμα είναι πλούσια με το μπαχάρι και την σοκολάτα επίσης ευδιάκριτα.

Καλή διάρκεια με έντονη γευστική προσωπικότητα και εντυπωσιακή συμπύκνωση. Έτοιμο για κατανάλωση μέχρι το 2020.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στον διεθνή διαγωνισμό Challenge International du Vin στην Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου